Ansul R-102 släcksystem för restaurangkök
I Finland finns cirka 13 000 restauranger (Elintarviketieteiden Seura ry (ETS)). 42 procent av alla restaurangbränder orsakas av köks- och grillutrustning, såsom grillar och fritöser. Hälften av alla restauratörer som drabbas av en brand lägger ned verksamheten på grund av kostnaderna. Investeringen i ett släcksystem motsvarar bara en bråkdel av de direkta och indirekta kostnader som en olycka kan medföra.
ANSUL R-102 brandsläckningssystem är konstruerat för att skydda matlagningsutrustning, kåpor och luftavledningskanaler i restauranger. Systemet är tillverkat och godkänt enligt stränga standarder: UL300, NFPA17A och NFPA96. Systemet är CE-märkt.
ANSUL R-102 har installerats i stor omfattning ända sedan 1980-talet i USA och Europa.
Systemet har fyra basfunktioner:
- Automatisk släckning
- Manuell släckning
- Bryter eltillförseln
- Bryter gastillförseln
Systemet utlöses automatiskt vid en viss temperatur eller manuellt. Systemet sprutar släckmedel på matlagningsutrustningen, i kåpans filter och i luftavledningskanalen. Släckmedlet bildar ett tvållikande lödder på det brinnande fettet och kyler ned det, samtidigt som det bildar ett isolerande lager mellan fettet och luften.
FIRECON GROUP OY ÄR AUKTORISERAD ANSUL R-102 -REPRESENTANT. VI UTFÖR ÄVEN SERVICE PÅ SYSTEMEN.
TA KONTAKT! Tfn 020 7434 888 eller huolto@firecon.fi