Planering

Utgångspunkten för vår planering är att hitta en släcksystemlösning som passar det aktuella objektet. En av våra styrkor är en gedigen planeringskompetens för krävande objekt inom många olika segment. Genom yrkeskunnig och praktiknära planering och ett smidigt samarbete med kunden säkerställer vi att varje objekt får ett korrekt dimensionerat släcksystem som följer bestämmelserna.

Våra planer upprättas alltid enligt gällande lagar, förordningar och bestämmelser.

Vi använder oss av AutoCAD LT- och AutoCAD 3D-programvara.

Som verktyg för planering av rörledningar kan vi förutom grundläggande cad-ritning även använda programmen MagiCAD-heating&piping eller Tycon SprinkCAD PRO II.

För rörledningsleveranser använder vi, beroende på planeringsprogram, antingen Sigma Design, MagiCAD Sprinkler Calculation eller Tycon SprinkCALC kalkylprogram.

Vår planeringsavdelning har specialkompetens inom datamodellering av släcksystem för krävande objekt. Ett exempel på detta är köpcentret Puuvilla i Björneborg, som fick pris som Finlands bästa datamodellerade byggnadsobjekt i tävlingen Tekla BIM Awards 2013. Firecon utförde planering och installation av sprinklersystemet i byggnaden.

Förutom EN-standarder behärskar vi även FM (Factory Mutual)-standarden.

Ta kontakt