Ansul-sammutusjärjestelmä ravintolakeittiöihin

Suomessa on noin 13 000 ravintolaa (Elintarviketieteiden Seura ry (ETS)). Ravintoloiden tulipaloista 42 % johtuu keittiö- ja paistovälineistä, kuten grillit, rasvakeittimet yms.  Puolet tulipalon kokeneista ravintoloitsijoista lopettaa liiketoiminnan kustannusten vuoksi. Investointi sammutusjärjestelmään on vain murto-osa mahdollisen vahingon aiheuttamista kustannuksista sekä sen välillisistä kustannuksista.

ANSUL –palontorjuntajärjestelmä on suunniteltu suojaamaan ravintoloiden ruoanvalmistuslaitteet, huuvat ja niiden ilmanpoistokanavat. Se on valmistettu vaativien standardien mukaiseksi; hyväksynnät UL300, NFPA17A ja NFPA96. Järjestelmä on CE –merkitty.

ANSUL -palontorjuntajärjestelmää on asennettu 80-luvulta alkaen USA:ssa sekä Euroopassa laajalti.

Järjestelmän neljä perustoimintoa:

  • Automaattinen sammutus
  • Manuaalinen sammutus
  • Katkaisee sähkönsyötön
  • Katkaisee kaasunsyötön

Järjestelmä laukeaa automaattisesti nousseen lämpötilan vaikutuksesta tai manuaalilaukaistuna. Järjestelmä ruiskuttaa sammutusaineen ruoanvalmistuslaitteille, huuvan suodattimiin ja ilmanpoisto-kanavaan. Sammutusaine muodostaa saippuankaltaisen vaahdon palavan rasvan pinnalle jäähdyttäen sitä ja muodostaen eristeen kuuman rasvan ja ilman välille.

ANSUL kitchen fire test


FIRECON GROUP OY ON VALTUUTETTU ANSUL –EDUSTAJA. HOIDAMME MYÖS JÄRJESTELMIEN HUOLLOT.

OTA YHTEYTTÄ! Puh. 020 7434 888 tai huolto@firecon.fi

Ota yhteyttäUutiset